Jaap Ruig overleden

vandaag bereikte ons het bericht dat onze ex-collega en mede VEP-lid Jaap Ruig is overleden. Zijn vrouw schreef:
Ik wil jullie op de hoogte brengen van het overlijden van mijn man Jaap Ruig.
Hij is 3 januari 2017 s ’avonds in alle vrede ingeslapen, eindelijk zonder pijn en benauwd zijn.

Langs deze weg wil ik jullie hartelijk bedanken voor het contact wat er weer was, via de VEP, met zijn werk wat hij met inzet en liefde heeft gedaan.

Downloaden (PDF, Onbekend)

2 gedachten over “Jaap Ruig overleden”

 1. DANKWOORD
  Gezien de enorme belangstelling en opkomst is het voor ons ondoenlijk u allen persoonlijk te bedanken.
  We hopen dat u dit kunt begrijpen en dat dit zeker nét zo welgemeend is als een persoonlijk kaartje.

  Het is haast niet onder woorden te brengen hoe wij het hebben ervaren, dat u door uw komst of in welke andere vorm ook, recht heeft gedaan aan mijn man Jaap en onze pappa en opa.

  Voor hem was dit niet meer nodig, hij is in God geborgen.

  Maar voor ons als gezin is het een enorme troost te weten dat hij niet alleen voor ons, maar voor zoveel anderen ook een luisterend oor had,
  en zocht naar oplossingen bij problemen en de tijd nam voor diegenen die niet zo ‘in zicht waren’.
  Of met z’n muzikale talent velen heeft ontroerd en bemoedigd, en daarin tot zegen kunnen zijn.

  Zelf zag hij dat niet als verdiensten, hij mocht en kon dat doen.
  Daarom zij God daarvoor alle dank en eer.

  Nogmaals heel hartelijk dank en een hartelijke groet,
  Agaath Ruig.
  Mede namens Peter en Marieke
  Martha en René
  Herm-Jan en Mirjam
  Maaike en Danny
  en de kleinkinderen.

 2. In Memoriam Jaap Ruig
  Op de avond van de derde dag van het jaar waarin Jaap Ruig 70 jaar zou worden is hij overleden. Op dinsdag 10 januari j.l. hebben we in de volle Grote Kerk in Oostzaan afscheid van hem genomen. Hij heeft daarna op het kerkhof bij de kerk zijn laatste rustplaats gevonden.
  Jaap heeft bij de BankGiroCentrale en later Interpay het grootste deel van zijn loopbaan doorgemaakt, eerst bij de afd. Acceptgiro en later de langste tijd bij de afd. Financiële Zaken- Verevening. Hij zat ook een periode in de Ondernemingsraad. Van die tijd dateert nog zijn initiatief om voor de medewerkers van de BGC bedrijfssparen bij de Frieslandbank te in te voeren. En als Jaap eenmaal iets in zijn hoofd had, dan was hij een echte doorzetter. In zijn doen en laten heeft hij altijd wel de grenzen van zijn talenten opgezocht. Ondanks zijn dyslectie werd hij bijv. de secretaris van die OR! Jaap was ook een heel sociaal mens met een groot hart in menselijke contacten en het streven naar maatschappelijke rechtvaardigheid.
  Een groot talent van Jaap was de muziek en het orgelspel. Daar was hij ook heel creatief in. Hij componeerde zelf liedjes en musicals. Het was dan ook een hele bijzondere ervaring om in zijn afscheidsdienst naar zijn op CD opgenomen orgelspel te luisteren, waarmee hij Psalm 150 ‘Looft God, looft zijn naam alom’ vol bezielende orgelklanken inleidde en de volkszang van de aanwezigen in de kerk begeleidde. Dat klonk om nooit te vergeten!
  Jaaps gezondheid was al jaren broos voornamelijk vanwege een aandoening aan zijn luchtwegen. De laatste jaren moest hij ook geholpen worden met een zuurstof-apparaat bij hem. En nu is het einde gekomen te midden van zijn gezin. Wij wensen Agaath, de kinderen en de kleinkinderen veel sterkte met het verwerken van het verlies van hun bijzondere man, vader en opa.

  Jan de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-Spam door WP-SpamShield