Overlijden C. Schep

Vandaag meldde zijn zoon dat de heer Schep is overleden op 92 jarige leeftijd.

In de vroege BGC tijd was de heer Schep hoofd systeem analyse en de brug tussen de BGC en de banken op het gebied van de automatisering van het overboekingsproces. In de kringen van de automatiseerders bij de BGC, waaronder ik, was hij een legende. Onvergetelijk was zijn tafel vol papieren waarin hij feilloos de weg wist. Dat is zo gebleven, want zijn zoon meldde: Hij had thuis ook een heel archief met BGC-dingetjes. Die lagen inderdaad niet erg netjes gesorteerd tussen de andere paperassen die hij bewaarde …..

Medewerkers met kinderen herinneren zich de heer Schep waarschijnlijk door zijn rol als Sinterklaas bij de BGC, die hij met verve vervulde.

De heer Schep heeft zich ook ingezet voor de oprichting van het pensioenfonds.

3 gedachten over “Overlijden C. Schep”

 1. Dank voor de mooie herinneringen. De uitvaart is aanstaande maandag in de Dorpskerk, Plein 3 in Wassenaar. Tussen 11:00 en 11:30 is er gelegenheid de familie te condoleren. De kerkdienst begint om 11:45 uur, waarna aansluitend de begrafenis zal plaatsvinden op het kerkhof.

  Namens de familie,
  Wouter Schep

 2. Beste familie Schep,
  Ik wil mijn meeleven betuigen met het overlijden van jullie vader. De heer Schep was indertijd ook procuratiehouder van de BGC. In die rol moest hij vaak in alle haast o.a. stukken tekenen voor de verevening bij De Nederlandsche Bank. En wat mijn medewerkers altijd opviel, was zijn opmerkzaamheid, Hij zag altijd onmiddellijk als iets niet klopte! Wij zullen hem altijd blijven herinneren als een heel integere en betrokken collega.

  1. Beste familie Schep,

   Geschrokken nam ik kennis van het overlijden van jullie vader.

   Ik blijf me hem herinneren als een uitermate integere, opgewekte en vriendelijke heer, met een goed gevoel voor humor. Voor ons bleef hij altijd Mijnheer Schep, ook in de periode dat het gebruik werd elkaar te tutoyeren. Ik heb hem leren kennen als Projectleider Automatisering bij het ABP-fonds in Den Haag waar ik toen ook heb gewerkt.

   Hij ging toen naar de BGC in Amsterdam. Ik dacht in 1968. Begin 1969 ben ik hem gevolgd, eerst als collega, later is hij mijn chef geworden. Ook hebben wij vele jaren samen gepoold in het woon- /werkverkeer.

   Jij en – ik dacht – ook jouw beide broers Peter en Johan hebben toen tijdens jullie vakantiewerk bij de BGC ook meegereden.

   Ik het interbancair overleg (veelal over interface specs), waar jouw vader voorzitter van was en ik jarenlang secretaris heb ik je vader jarenlang meegemaakt. Hij was steeds een heer die alle bankvertegenwoordigers alle ruimte gaf en in hun eer liet.

   Ook heb ik jarenlang met jouw vader samengewerkt in het Pensioenfondsbestuur BGC, later Interpay. Ook daar was hij jarenlang voorzitter en ik secretaris of penningmeester. Hij was uitermate kundig en aimabel.

   Ik wens jullie alle kracht en sterkte toe bij het verwerken van zijn overlijden.

   Met warme herinneringen,
   Ed Fredriksz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-Spam door WP-SpamShield