Categoriearchief: Nieuws Pensioenfonds

bewaartijd maximaal 2 maanden, daarna moet ervan uitgegaan worden dat de SPE het bericht gepubliceerd heeft.

SPE: Nieuwe blog over pensioen

Sinds gisteren is de blog van het pensioenfonds live. Ben Haasdijk geeft de aftrap met een blog over bloggen en communicatie. “Tweerichtingsverkeer, daar gaat het om en de blog draagt daaraan bij.” Ben roept deelnemers en gepensioneerden dan ook van harte op om te reageren op de blogs. Vandaag dus een blog over het bloggen, volgende week volgt een blog over de polls die SPE tot nu toe heeft gehouden en voor de week daarna staat een blog over het Algemeen Pensioenfonds (APF) op de planning. Lees de eerste blog op de website van het pensioenfonds en reageer.

Nieuwe PensioenWijzer is uit

Vandaag valt de nieuwe PensioenWijzer op uw mat. Een extra dikke versie deze keer met veel aandacht voor de kerncijfers. Het fonds kijk terug op een jaar met mooie resultaten. De kunst is natuurlijk om die resultaten ook in de toekomst vast te houden. Hoe doen we dat als fonds? Door risico’s te nemen, maar dan wel door kansen en risico’s eerst zorgvuldig tegen elkaar af te wegen. De mooie resultaten houden we ook vast door naar de toekomst van het fonds te kijken en na te denken over de vorming van een Algemeen Pensioenfonds. U leest er meer over in deze PensioenWijzer. En natuurlijk kijken we nog even terug op de workshop van Young Equens over pensioen. De interactie met de achterban wil het bestuur vaker aangaan. Vandaar dat de PensioenWijzer u oproept om deel te nemen aan de poll op de website van het fonds. Daar vindt u de stelling: “Zelf beleggen is altijd beter. Geef mij dat geld maar.” Bent u het eens of oneens met deze stelling? Lees de kerncijfers in de PensioenWijzer en vel uw oordeel. We horen graag uw mening.

Wat staat er in de PensioenWijzer?

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en lees de nieuwe PensioenWijzer.
Binnenkort valt de nieuwe PensioenWijzer weer bij u in de bus.  In dit nummer leest u meer over het nieuw Financieel Toetsingskader dat vanaf 1 januari 2015 geldt.  En over de inmiddels gestarte Pensioendialoog, een platform om met elkaar van gedachten te wisselen over pensioen.  Niet alleen de Vereniging Equens Pensioentrekkenden, maar ook Young Equens roert zich in de discussie.

Margreet Verhoef, voorzitter van de beleggingsadviescommissie legt uit hoe er wordt omgegaan met renteschommelingen en hoe we werken aan een waardevast pensioen. Ook stellen we graag Gerard Scheepers aan u voor. Hij is sinds 25 augustus benoemd tot bestuurslid van Stichting Equens Pensioenfond (SPE). Daarnaast komt het actuariaat aan het woord. Josje Wijckmans is Hoofd Actuariaat bij de Blue Sky Group en sinds maart van dit jaar actuaris voor SPE. Maar wat is de rol van een actuaris eigenlijk? Het antwoord op deze vraag en meer treft u aan in PensioenWijzer. Genoeg redenen dus om de PensioenWijzer van A tot Z te lezen.

Wilt u reageren op de inhoud? Stuur dan een mail naar het Pensioenfonds.

Naar Pensioenwijzer.